diumenge, 9 de febrer del 2014

SEGONA TROBADA FEAC: ACOLLIR L'IMPREVIST


En la segona trobada FEAC parlàrem ....

Davant de qualsevol situació imprevista l'emoció bàsica de la que partim és la sorpresa i si l'estímul és intens, tant si és positiu ( demanda incrementada) com negatiu ( amenaça)  el procés de l'estrès es posa en marxa. De la sorpresa, passarà a emoció positiva o negativa en funció de la naturalesa de l'estímul.


En el cas que els estímuls sigui interpretat com un oportunitat és desencadena un procés d'afecte positiu, caracteritzar per les emocions positives. En el cas que l'estímul sigui interpretat com una amenaça, l'emoció bàsica és l'ira ( i totes les de la seva família) si quelcom s'ha interposat entre jo i el meu objectiu o el meu benestar o la tristesa ( o qualsevol de la seva família)  si l'imprevist és una pèrdua.

Sembla ser que neurocientíficament s'han definit dos perfils emocionals per cada un d'aquests recursos: El perfil d'actitud i el de resiliència
El d'actitud defineix a les persones que tenen la capacitat de mantenir les emocions positives
El de resiliència defineix a les perdones que es recuperen ràpid de les adversitats petites o grans i que per tant gestionen bé la incertesa i els imprevistos.

Pel que fa als recursos, tota estratègia encaminada aportar una gestió fisiològica de la situació ( respiracions, relaxació, visualització) és molt adequat i per altra banda tot allò encaminat a canviar el tipus de pensament negatiu per un de més just també és interessant.

Hi ha persones que veuen oportunitats a tot imprevist i persones que veuen amenaça a qualsevol imprevist... Com a norma general, les persones optimistes i d'actitud positiva gestionen millor la incertesa i són molt més felices...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada